22 Haziran 2012 Cuma

Türk Directioners Bu Hakarete Tepkisiz Kalmadı

Zayn'e İslam propagandası suçlaması

İslam karşıtı Amerikalı blogger, One Direction grubu üyelerinden Zayn Malik'i İslam propagandası yapmakla suçlayınca sosyal medya birbirine girdi. Türkiye'deki One Direction hayranlarının tepkisi dünya gündeminde birinci sıraya yerleşti.
One Direction grubu üyelerinden18 yaşındaki Zayn Malik'in İslam ve Cihat propagandası yaptığını söyleyen aşırı sağcı blogger Debbie Schlussel'e tepki çığ gibi büyüyor. Schlussel yazdığı yazıda ebeveynlere çocuklarınızı bu gruptan koruyun çağrısı yaptı.

FOTOĞRAFLARLA MÜSLÜMAN ZAYN MALIK
Schlussel yazdığı yazıda, "Zayn Malik çocuklarınıza İslam'ı empoze ediyor. Ayrıca Arapça dövmeleri var ve sık sık İslami terörizmin resmi kıyafeti olan kefiye (poşuya benzer bir çeşit eşarp) giyiyor" dedi. Malik'in Twitter'da paylaştığı cümlelerden de örnekler veren Schlussel, Malik'in Twitter hesabında yazdığı İngilizce Kelime-i Şahadet için "Müslümanların militan cümlesi" ifadesini kullandı ve aileleri, çocuklarını Zayn Malik ve One Direction grubundan uzak tutmaları için uyardı.

"TÜRK HAYRANLARI ZAYN’IN DİNİYLE GURUR DUYUYOR"

Basında büyük ses getiren olaya One Direction hayranları da sessiz kalmadı. Türkiye'deki One Direction hayranları Twitter'da #TurkishDirectionersAreProudOfZaynsReligion (Türk One Direction hayranları Zayn'ın diniyle gurur duyuyor) başlığıyla 2 gündür Türkiye gündeminin en üstünde yer alıyor. Sert tepkileriyle yabancı basının da dikkatini çeken Türkiye'deki One Direction hayranları, şimdi de başlığı dünya gündeminde ilk sıraya taşıdı.

İngiltere'de The X Factor adlı müzik yarışmasında 3’üncü olduktan sonra dünya çapında büyük üne kavuşan One Direction grubunun üyelerinden Zayn Malik, Pakistanlı bir babanın ve İngiliz bir annenin 4 çocuğundan biri. One Direction grubunun tek Müslüman üyesi olan Malik, henüz konuya ilişkin bir açıklama yapmadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder